Siirry sisältöön

UUMA4-ohjelmassa (vuosina 2021-2023) on tekeillä useita ohjeita ja malliasiakirjoja ohjelman kymmenkohtaisen sisältösuunnitelman mukaisesti. Ohjeita, oppaita, malliasiakirjoja tai tiivistelmiä on valmistumassa seuraavista aihealueista: 

UUMA4-ohjelman työryhmät

Työryhmä 1: Vesirakentamisen ohjeistuksessa laaditaan runko, joka tukee hakijoiden ja luvankäsittelijöiden työtä. Valmistuu loppuvuonna 2023. 

Työryhmä2: Uusiomateriaalit infran päästölaskelmissa ja vaikutusten seurantaidikaattorit (kehittäminen, informointi ja koulutus)

Työryhmä 3: Laaditaan Uusiomateriaalit tierakenteissa -opas sitomattomien kerrosten koerakentamisen suunnitteluun ja toteutukseen. Valmistuu alkuvuonna 2023.

Työryhmä 4: Laaditaan Tekniset verkostot uusiomaarakenteissa -opas. Valmistuu keväällä 2023.

Työryhmä 5: Laaditaan kierrätyskasvualustoja, vieraslajeja ja kompostin laatuluokitusta koskevaa ohjeistusta. Valmistuu loppuvuonna 2023.

Työryhmä 6: Opas vähähiiliseen esirakentamiseen valmistuu syksyllä 2023.

Työryhmä 7: Syvästabiloinnin sideaineiden vähähiilisyysluokitus sekä malliasiakirjat vähähiiliseen syvästabiloinnin hankintaan valmistuvat syksyllä 2023.

Työryhmä 8: Laaditaan mallitekstejä UUMA-rakentamisen hankintaan noudattaen Rakennustiedon ohjekorttia RT 16-10724. Valmistuu alkuvuonna 2023.

Edellä mainittujen ohjeiden lisäksi on valmistunut lisäksi erilaisia selvityksiä ja opinnäytetöitä työ-ryhmien aihepiiristä UUMA-ohjelman toimesta tai edesauttamana.  

Työryhmien tuottamat sisällöt käsikirjastossa

Parhaimmat käytännöt, ohjeet ja raportit on koottu Uusiomaarakentamisen käsikirjastoon ja materiaalipankkiin. Sieltä voi hakea tietoa suodattimien ja avainsanojen perusteella.