Siirry sisältöön

UUMA2 ja UUMA3 -ohjelmat H2

UUMA2 ja 3 ohjelmien tavoitteena oli edistää uusiomateriaalien käyttöä maarakentamisessa ja vähentää siten neitseellisten luonnonvarojen käyttöä ja maarakentamisen ympäristövaikutuksia.

Ohjelmassa keskityttiin erityisesti ekotehokkaiden hankekohtaisten materiaaliratkaisujen edistämiseen ja uusiomaarakentamisen tuotteistamiseen. Ohjelman pääpaino oli tuotekehityksessä, tilaajien suunnittelun ja hankinnan kehittämisessä sekä näihin liittyvissä demonstraatiohankkeissa.

Tavoitteet

Haitarin otsikko

UUMA eli uusiomaarakentamisen ensimmäinen kehitysohjelma toteutettiin vuosina 2006-2009 ympäristöministeriön, Tekesin, Tiehallinnon ja Sitran yhteistyönä. Ohjelma keskittyi pääosin tutkimuksellisiin hankkeisiin. UUMA2 ja 3 ohjelmien tavoitteena oli edistää uusiomateriaalien käyttöä maarakentamisessa ja vähentää siten neitseellisten luonnonvarojen käyttöä ja maarakentamisen ympäristövaikutuksia. Ohjelmassa keskityttiin erityisesti ekotehokkaiden hankekohtaisten materiaaliratkaisujen edistämiseen ja uusiomaarakentamisen tuotteistamiseen. Ohjelman pääpaino oli tuotekehityksessä, tilaajien suunnittelun ja hankinnan kehittämisessä sekä näihin liittyvissä demonstraatiohankkeissa.

Ohjelman pääpaino oli tuotekehityksessä, tilaajien suunnittelun ja hankinnan kehittämisessä sekä näihin liittyvissä demonstraatiohankkeissa.

Huomiolaatikko

Laatikkoon on mahdollista lisätä perus sisältöä, eli tekstiä, bullet-listauksia, linkkejä listoina, tekstilinkkejä ja kuvia. Ohjelman pääpaino oli tuotekehityksessä, tilaajien suunnittelun ja hankinnan kehittämisessä sekä näihin liittyvissä demonstraatiohankkeissa.

Yksinkertainen taulukkoArvo
Sivutuotteiden määrä toisessa teollisuuden alalla380 t
Sivutuotteiden määrä lorem ipsum200 t
Sivutuotteiden määrä toisessa teollisuuden alalla120 t