Siirry sisältöön

Kunnat ja suuria infrarakentamisen hankkeita tilaavat tahot asettavat yhä useammin kiertotalouteen liittyviä osaamisvaatimuksia hankkeiden suunnittelijoille, sillä monet kiertotalouden mukaiset ratkaisut joko mahdollistetaan tai torpataan nimenomaan suunnitteluvaiheessa tehtävillä valinnoilla. Vaatimusten määrittely suunnittelijoiden osaamiselle ei kuitenkaan aina ole helppoa, kuin samalla halutaan varmistaa, että kilpailevia tarjouksia saadaan.

Nyt on keskustelun ja vaikuttamisen paikka! Kiertotalouden osaamisvaatimukset suunnittelijoille ovat työn alla

Uusiomaarakentamisen UUMA5-hankkeessa on kehitetään kilpailutuskriteereitä suunnittelijoiden kiertotalousosaamiselle, jotta hankkijoiden työ helpottuisi ja jotta suunnittelijat pystyisivät varautumaan paremmin tulevaisuuden osaamisvaatimuksiin.

Markkinavuoropuhelutilaisuus 23.10.2024: Infrarakentamisen suunnittelun kiertotalousosaaminen

Kutsumme alan tilaajat, suunnittelijat ja konsulttiyritykset yhteiseen markkinavuoropuhelutilaisuuteen 23.10.2024 keskustelemaan esimerkiksi siitä, mikä on sopiva vaatimustaso kiertotalousosaamiselle, mistä uusiomateriaaleista käyttökokemuksia kannattaa edellyttää, mitä muuta osaamista kiertotalouden huomiointi pitää sisällään, kuinka tuoreita referenssien tulisi olla ja miten niiden laajuutta voidaan arvioida.

”Nyt on tärkeää, että suunnittelijat osallistuvat kriteerien kommentointiin, jotta kriteereistä tulee vaikuttavia ja käyttökelpoisia”, sanoo johtava asiantuntija Suvi Sippola, Motivasta.

Lokakuussa järjestettävässä markkinavuoropuhelutilaisuudessa keskustellaan muun muassa siitä, mikä on sopiva vaatimustaso kiertotalousosaamiselle, mistä uusiomateriaaleista käyttökokemuksia kannattaa edellyttää, mitä muuta osaamista kiertotalouden huomiointi pitää sisällään, kuinka tuoreita referenssien tulisi olla ja miten niiden laajuutta voidaan arvioida.

Lopulliset kriteerit tullaan julkaisemaan kaikille avoimessa Kriteeripankki.fi-palvelussa(siirryt toiseen palveluun), joka kokoaa julkisiin hankintoihin sovellettavia vastuullisuuskriteereitä.

Tilaisuus on avoin kaikille alan toimijoille. Tilaisuuden jälkeen kommentteja kriteeriluonnoksiin voi jättää myös kirjallisesti.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa

Markkinavuoropuhelutilaisuus: Infrarakentamisen suunnittelun kiertotalousosaaminen

UUMA-rakentamisen hankinnan prosessi

Kriteeripankki.fi-palvelu(siirryt toiseen palveluun)

Juha Forsman

koordinaattori, UUMA-ohjelma, Ramboll

Suvi Sippola

johtava asiantuntija, Motiva